top of page

Voordelen van chiropractie voor katten

Omdat onze katten echte gymnasten zijn, is het belangrijk dat ze een optimale controle over hun lichaam hebben met een goede werking van hun zenuwstelsel.Ze springen op en neer van aanzienlijke hoogte, sprinten en bespringen, draaien en strekken zich uit. Het ziet er misschien moeiteloos uit maar deze bewegingen belasten hun gewrichten. Bovendien kunnen vallen van hoogte, onhandig landen, per ongeluk opstappen en andere ongelukken, verkeerde uitlijning van de wervelkolom veroorzaken.

De volgende symptomen kunnen erop wijzen dat uw kat baat kan hebben bij een chiropractische behandeling:

  • Verminderde activiteitsniveaus

  • Dingen niet meer doen die het vroeger deed

  • Vermoeidheid

  • Rugpijn

  • Stijfheid na een grote val

  • Kreupelheid of ongelijke gang

  • Vermijden van menselijke aanraking of interactie

  • Veranderingen in gedrag, zoals depressie of agressie

  • Verminderde eetlust

Hoe verloopt een behandeling ?

IMG_0212.jpg
IMG_3850.jpg

Chiropractische zorg voor katten heeft veel chiropractische methoden. Welke gebruikt wordt zal afhangen van het probleem eb de specifieke techniëk die van toepassing is. De dierenchiropractor kan een mechanisch aanpassingsapparaat zoals een activator in zijn of haar procedure gebruiken, of de specialist kan eenvoudig zijn handen gebruiken om het probleem verder te identificeren. Over het algemeen zal de dierenchiropractor eerst het specifieke teken van blokkade identificeren. Een lichamelijk onderzoek kan het enige diagnostische hulpmiddel zijn dat wordt gebruikt bij het identificeren van blokkade.

Een disfunctie die verhindert dat andere delen van het lichaam zich uitlijnen, wordt een blokkade genoemd.

De correctie is bedoeld om het zenuwstelsel in de specifieke richting te stimuleren die nodig is om zijn normale functies terug te krijgen. De bewegingen van de chiropractor zijn een gecontroleerde duw, gecombineerd met hoge snelheid en een korte lift.

Na de behandeling zal de chiropractor van het dier het bewegingsbereik van de kat opnieuw evalueren en ervoor zorgen dat er geen bijbehorende pijn te vinden is.

Chiropractie kan zachtaardig en effectief zijn voor katten van alle leeftijden.

bottom of page